Sivut

torstai 23. lokakuuta 2014

Seurakuntavaalit 2014: Vaalikone

Vaalikone - ehdokkaita, mielipiteitä ja vastauksia monta
Vaalikoneen täyttäminen oli näin ensikertaa kampanjoivalle haastava tehtävä. Siihen menikin useampi ilta, mutta lukitsin vastaukseni sen jälkeen. Enkä ole muuttanut niitä sen koommin, vaikka vaalikone onkin avattu uudestaan vastausten korjaamista varten.

Puhuimme ehdokaslistani ehdokkaiden kanssa, että vaalikoneen kysymyksissä oli haettu selkeän provosoivasti ehdokkaiden kantaa mm. samaa sukupuolta olevien vihkimiseen ja kiertoteitä naispappeuteen. Koska nämä asiat eivät ensisijaisesti ole käsittelyssä seurakuntaneuvostossa, on moni jättänyt jopa vastaamatta niihin kysymyksiin.

Itse kuulun niihin, jotka äänestämään mennessä tekevät vähintäänkin oman päätöksensä vakuudeksi tai muuten vain mielenkiinnosta vaalikoneen. Vasta nyt ymmärrän toisen puolen siitä. Vaalikone on kuitenkin nykytekniikan hyödyntämistä mielipiteiden yhteneväisyyden tarkastelussa. Uskon, että siitä on hyötyä ehdokkaan valitsemisessa sekä ylipäänsä äänestämispäätöksen tekemisessä.

Ja miksi mustikat? Kauempaa katsottuna ehdokkaat näyttävät samalta, mutta kun lähelle tullaan, erot tulevat esiin. Lopputulos on joka tapauksessa yhtä sotkua! Vitsivitsi.

Tästä pääset tutustumaan vaalikonevastauksiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti