Sivut

tiistai 21. lokakuuta 2014

Seurakuntavaalit 2014: Ehdolle asettuminen

Ajatus ehdolle asettumisesta seurakuntavaaleihin juolahti mieleeni viime talvena, kun jossain jutussa, luultavimmin Kirkko ja kaupunki -lehdessä, tuli esille, että vaalit ovat lähestymässä. Kesällä asia nousi pintaan, kun naapurini kysyi, olenko ajatellut lähteä ehdolle. Vastasin silloin, että olen kyllä ajatellut asiaa.

Tässä elämäntilanteessa, kun olen hetken kotona kahden pienen lapsen kanssa, tulee kiinnittäneeksi huomiota paikallistason asioihin huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Olen ollut monessa mukana, hallitustyöskentelyä ja luottamustehtäviä on takana vuosia ja monesta eri yhteydestä (näistä tarkemmin Satu-välilehdellä). Kun jotain jättää taa, tulee tilaa uusille haasteille. Seurakuntaneuvosto tuntuu siihen juuri sopivalta paikalta: vaikuttamista itselle tärkeisiin asioihin, lähellä, yhdessä tekemistä, arvomaailman jakamista. Vaalien teema Usko hyvän tekemiseen on erinomainen slogan, jonka voin hyvillä mielin allekirjoittaa.

Ehdolle asettuminen ei kuitenkaan ollut maailman helpointa. Laitoin viestiä kiinnostuksestani seurakuntavaalisivujen kautta saamatta vastausta. Laitoin sähköpostia sopivan listan yhteyshenkilölle, mutta viesti tuli takaisin virheellisen osoitteen vuoksi. Facebookin kautta kuitenkin sain ilmoitettua itseni henkilöille, jotka auttoivat eteenpäin.

Mietin vain, että kuinka paljon hyviä potentiaalisia ehdokkaita saataisiin mukaan, kun vain joku kysyisi. Minullakin ehdolle asettuminen olisi voinut jäädä, ellei seurakunnassa työskentelevä naapurini olisi minua asiasta muistuttanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti