Sivut

lauantai 25. lokakuuta 2014

Arjessa ja juhlassa

 
Usein seurakunta liitetään mielikuvissa jumalanpalvelukseen. Usko ja sana voivat tuoda mieleen sunnuntain, pyhäpäivän, kristityn juhlan. Messussa käydään ennen kaikkea jouluna ja pääsiäisenä. Sana kirkko yhdistyy kirkollisiin toimituksiin, juhliin kuten kaste, konfirmaatio, vihkiminen ja hautaan siunaaminen, jotka ovat monelle tärkeä syy kuulua kirkkoon.

Omana vaalisloganinani on "Arjessa ja juhlassa seurakunta tukena". Juhlien yhteydessä seurakunnan ja kirkon asema on perinteisesti vahva, mutta miten on tapakristittyjen arjessa? Itse näen, että jokapäiväiset kohtaamiset ihmisten välillä - kerhot, vapaaehtoistoiminta, diakonia - ovat vähintään yhtä tärkeitä asioita seurakunnan toiminnassa kuin juhlat. Emme aina huomaakaan, missä kaikessa olemmekaan osallisina ja mitä mahdollisuuksia seurakunnan toimintaan osallistumiseen on ihan joka päivä, omassa arjessamme.

Haluan tuolla vaaliteesilläni korostaa sitä, kuinka arkiseltakin tunnostava seurakunnan toiminta on yksilöille tärkeää. Ne viestivät matalasta kynnyksestä - saa tulla! Sen lisäksi ne auttavat ja tukevat. Juhlissa puolestaan kirkollinen toimitus ja siinä saatava siunaus on monen juhlan kirsikka (suomalaisittain ehkä mielummin mansikka) kakun päälle. Yhteisessä esirukouksessa muistamme seurakuntana juuri heitä.

Seurakunta on jo nyt monen meidän tukena sekä arjessa että juhlassa, kun vain osallistumme, annamme tilaa ja otamme vastaan sekä huomaamme sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti