Sivut

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Seurakuntavaalit 2014: Nuori ehdokas

Osallistuin eilen Kallion kirkossa järjestettyyn nuorten ja nuorehkojen seurakuntavaaliehdokkaiden iltaan. Ilmeisesti kuulun vielä nuoriin, vaikka ikää onkin yli kolmenkymmenen. Seurakunnan luottamushenkilöiden keski-ikä huitelee kuitenkin reilusti viidenkympin tuolla puolen, joten ainakin siinä mittapuussa olen vielä suhteellisen nuori.

Ilta oli oikein miellyttävä. Rauhoittava messu, yhteinen ehtoollinen, entinen kuorokaveri Tiina, ihanaa teetä ja uusia tuttavuuksia. Saimme kuulla käytännön kokemuksia vaikuttamistyöstä sekä vinkkejä vaalityöhön. Ilta vahvisti haluani ja uskoani olla mukana tekemässä yhteistä hyvää.

Puhuimme nuorten ehdokkaiden erityiskysymyksistä, että onko nuorilla näissä vaaleissa omaa agendaa. Eräs osallistuja tiivisti mielestäni hienosti, että ehkä agendamme on laskea tuota päättäjien keski-ikää. Ikä ei välttämättä ole mittari uusien ajatusten esilletuomisessa tai päätöksentekokompentenssissä, sillä niin nuorissa kuin vanhoissa löytyy sekä säilyttäjiä että uudistajia.

Näen itse kallistuvani enemmän tuon uudistajan puolelle, joskin maltillisesti. Hyvät, toimivat käytännöt ja perinteet on tärkeä pitää mukana, mutta nopeasti muuttuvassa maailmassa on syytä tarkastaa ja välillä kriittisesti arvioida omia toimintatapoja ja suuntaa. Emme voi pelkästään perinteiden vuoksi tehdä niin kuin aina ennenkin, emmekä luottaa siihen, että nykytilanne säilyy. Tulevaisuutta on vaikea ennakoida, mutta siihen pitää pyrkiä varautumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti