Sivut

lauantai 28. helmikuuta 2015

Streat Helsinki Kontulassa

Aamulla huomasin Facebookin uutisvirrastani, että Streat-katuruokatapahtuma laskeutuu tänään Kontulan ostarille. Olin mainoksen nähnyt aiemminkin, mutten ollut edes ymmärtänyt, mistä on kyse. Aivan mahtava idea! Katsoin, että paikalle on tulossa mm. Currywursthaus. Päätin, että suuntaan ostarille lounaalle. Esikoinen lähti mukaani.

Currywurst on Berliinissä keksitty makkararuoka, jossa makkaran päälle laitetaan mausteista ketsuppia ja ripotellaan currya. Itse olen asunut Berliinissä melkein vuoden vuosituhannenvaihteen jälkeen. Silloin tosin en vielä kyseiseen herkkuun tutustunut, vaan ensimmäisen currywurstini taisin syödä joskus myöhemmin joulumarkkinoilla Stuttgartissa.

Kun sain höyryävän makkara-annoksen eteeni (en paastoa makkarasta, koska syön sitä muutenkin niin harvoin talviaikaan), olin ottamassa siitä kuvaa. Mutta puhelimeni olikin jäänyt kotiin. Herkuttelimme tyttäreni kanssa viileässä säässä. Halusin vielä maistaa Kimchi Wagonin antimia. Inkiväärikana maistui oikein hyvälle, mutta kimchin makuun en ainakaan vielä ensikertalaisena lämmennyt.

Huomenna suuntaamme tyttöjen kanssa tänne. Yritän muistaa ottaa puhelimen mukaan, jotta saan kuvituskuvia ja talletettua muistoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti