Sivut

lauantai 21. helmikuuta 2015

Paastosta vielä

Edellisessä blogikirjoituksessani kerroinkin omasta paastostani. Uusimmassa Kirkko ja kaupunki -lehdessä oli juttu, jossa toimittaja oli kokeillut puhepaastoa. Aika mielenkiintoinen ajatus.

Ystävälläni oli muutama viikko sitten ääni aivan poissa usean päivän ajan. Kieltenopettaja kun on, oli työnteko mahdotonta. Minulla on myös kerran ollut ääni kateissa kolmen päivän ajan. Silloin esikoiseni oli pieni ja ihmetteli kovasti tilannetta. Mutta se, että pystyisi olemaan hiljaa, paastoamaan puheesta, on puhumiseen kykenevälle suuri haaste.

Paaston ei kai olekaan tarkoitus olla helppoa. Siinä kilvoitellaan omien halujen ja tottumusten kanssa. Nykyään paaston ajankohta tai mitta ei aina ole kristillisen paaston kanssa yhteneväinen. Vietetään tipatonta tammikuuta, lihatonta lokakuuta jne. Minut paastoamaan sai nyt tämä "virallinen" eli kristillinen paastonaika, laskiaisesta pääsiäiseen.

Perinteen mukaan sunnuntait ovat olleet paastovapaita päiviä. Itselleni sallin kuitenkin vain kaksi paastotonta sunnuntaita tälle ajalle: kuopukseni synttärijuhlapäivän sekä palmusunnuntain. Nyt neljä tietoisesti herkutonta päivää takana. Tänään makaronilaatikko maistui maailman parhaalle!

Suomen evankelisluterilainen kirkko on mukana Ekopaastossa. Paastota voi muustakin kuin ruuasta tai juomasta. Paasto voi katkaista hektisen arjen. Se kutsuu hiljentymään ja keskittymään olennaiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti