Sivut

tiistai 17. helmikuuta 2015

Vauvatossuja ja kaikkea muuta

Helsingin Mikaelin seurakunnan käsityökerho tekee kaikille seurakunnassa kastettaville vauvoille kauniit pikkutöppöset. Tässä kuvassa ovat esikoisemme saamat töppöset. Lahja lämmitti niin sydäntä kuin pienen jalkoja.

Käsityökerho kokoontuu Mikaelinkirkolla aina maanantaisin, samaan aikaan kuin viereisessä tilassa on avoin perhekerho. Mummot ja taaperot tapaavat toisensa käytävällä. Itse olen ollut hyvin ilahtunut siitä, että iloista vuorovaikutusta tapahtuu puolin ja toisin.

Vauvojen tossujen lisäksi kerholaiset neulovat villasukkia ja säärystimiä vanhuksille, lämmikehuiveja messukävijöille jne. Hyvänmielen tuottamista, yhdessä tekemistä, kädentaitojen ylläpitämistä, sosiaalista toimintaa. Käsityökerho on hyvä esimerkki arjen lähimmäisenrakkaudesta ja seurakunnan kokoavasta voimasta.

Itsekin tykkään tehdä käsitöitä, erityisesti neuloa ja virkata. Aktivoiduin yleensä aina urheilun suurkisojen yhteydessä (mm. olympialaiset, yleisurheilun ja hiihdon MM-kisat), mutta nykyisin se harrastus on pitkälti jäänyt. Onneksi ne taidot eivät heti ruostu, ja jossain vaiheessa kaivan taas puikot tai koukun esille. Ovathan hiihdon MM-kisatkin taas ovella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti