Sivut

maanantai 2. helmikuuta 2015

Action Angels

Olin tyttöjen kanssa eilen Mikaelinkirkolla Ruusukorva ja kyyhkynen -perhemessussa ja sen jälkeisessä Action Angels-tapahtumassa. Hieman jännitti etukäteen, kuinka sujuu yksin kahden Action Angelsin - vilkkaan 11-kuukautisen ja uhmaikäisen - kanssa, kun pienemmän ruoka-aika sattui juuri messuajaksi. Mutta ihan hyvin selvittiin, naapurien avustuksella.

Messu oli ihana ja mukavalla tavalla lapsille suunnattu. Saarnana oli nukketeatteriesitys Ruusukorvasta ja kyyhkysestä, virsinä Lasten virsiä, rukousetkin tutunlaisia kerhoista. Pienempi halusi tutustua virsikirjaan ja kontata penkkien alle. Maissinaksuvarastot hupenivat. Isompi tyttö sai ehtoollista ensimmäistä kertaa. Ehtoollispöydästä lähtemisessä tuli vain kiukkua, mutta onneksi sain kannettua molemmat takaisin penkkiin. Muistokellot esirukouksen aikaan vain pelottivat.

Kävimme yhteisvastuulounaalla ennen hyppäämistä tapahtumapisteisiin. Lohikeitto ja pulla maistuivat mainiosti.
Yläkerrassa kävimme askartelemassa ja purkamassa energiaa lasten discossa. Lopuksi vielä ulkona houkutteli nuoskalumi, ja vaatteet kastuivat sopivasti naapurikavereiden kanssa lumiukkoja tehdessä. Meidän neitiä harmitti kyllä kotona se, ettei tarttunut äidin tarjoukseen mennä ponin kyytiin. Ehkä ensi kerralla.
Nämä lapsiperhetapahtumat herättävät varmasti kiinnostusta myös kirkkoon kuulumattomien keskuudessa. Mikaelin seurakunnassahan kirkkoon kuulumisprosentti on hyvin alhainen, noin puolet seurakunnan alueella asuvista kuuluu ev.lut.kirkkoon. Toivon mukaan tällaiset matalan kynnyksen tapahtumat tuovat joka kerta myös uusia Mikaelinkirkon ovista sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti