Sivut

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Hyvää pääsiäistä!

Tähän katkesi paastoni. Tai siis muutaman kerran söin paaston aikana jälkiruuan ja kuopuksen synttäreillä kakkua ja muffinsseja, mutta muutoin pystyin pitämään paastoa täysin karkista, pizzasta, hampurilaisista, sipseistä, suklaasta yms.

Vietimme pääsiäisateriaa jo lauantaina, sillä mieheni on sunnuntain ja maanantain töissä. Pääsiäisaamuna syömme kuitenkin yhdessä aamiaista ja etsimme piilotettuja suklaamunia. Se on perinne, jonka haluan tyttärilleni välittää.

Kun asuin vielä vanhempieni kanssa, pääsiäiseen liittyi paljon perinteitä. Vietimme usein seder-ateriaa ystävien kanssa, ja pääsiäisaamuna meillä oli lähes aina vieraita aamiaispöydässä. Siskoni muistelee pääsiäistä, että silloin oli karkkia aamupalalla. Äitini teki pashaa ja koristeli sitä karkein. Pashaa tarjottiin jo heti aamusta, joten siinä samalla saattoi syödä muutaman karkinkin. Isäni yritti aina jekuttaa Mignon-munalla vaihtaen jonkun kananmunan Mignon-munaan.

Äitini teki rairuohoalustalle mullasta Golgatan ja kivistä haudan. Pääsiäisaamuna kivi oli pois haudan suulta. Lensi maahan enkeli -virsi on jäänyt parhaiten mieleeni pääsiäisajan lauluista. Tulppaaneja ja narsisseja pitää olla, lammasta ja kananmunia, televisiosta Jeesus-elokuva sekä pääsiäiskirkko.

Pääsiäisen sanoma on iloa ja valoa, toivoa. Minulle pääsiäinen tuo aina myös surulliset muistot. Äitini kuoli pääsiäisenä, kahdeksan vuotta sitten. Mutta mikä olisikaan parempi päivä kääntää kasvot kohti ylösnousemuksen aurinkoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti