Sivut

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Ensi kertaa äidiksi

Mikaelin seurakunnassa järjestetään kausittain Ensi kertaa äidiksi -ryhmä. Tämän kevään ryhmä on ollut toiminnassa nyt muutaman viikon. Itse osallistuin ryhmään esikoiseni kanssa hänen ollessa neljän-viiden kuukauden ikäinen.

Ryhmä on tarkoitettu ensimmäistä kertaa äidiksi tulleille vauvojen äideille. Ryhmässä keskustellaan muun muassa äitiydestä, parisuhteesta, kasvatuksesta ja uskosta. Siihen täytyy ilmoittautua erikseen ja keskustelut ovat luottamuksellisia.

Itselleni ryhmään osallistuminen osoittautui todella isoksi asiaksi. Sain ryhmästä ensimmäiset tuttavat ylipäänsä lähialueilta. Yhteys muutaman ryhmäläisen kanssa jatkui tiiviinä myöhemminkin, sillä kävimme vuorotellen toistemme luona syömässä, ja lapset saivat leikkiä yhdessä. Ryhmä oli minulle myös ovi seurakunnan toimintaan.

Jostain syystä vaan tieto näistä ryhmistä ei saavuta kovin hyvin potentiaalisia osallistujia. Olen kuullut osallistuneilta vain hyviä kokemuksia, joten toivottavasti sitä kautta sana kiirii. Tosin ensimmäisen vauvan kanssa ei välttämättä vielä tunne muita lapsiperheitä. Neuvoloiden sekä kastekeskustelun kautta tieto saavuttaisi heidät varmasti parhaiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti