Sivut

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Ravintolapäivän viettoa

Osallistuin ensimmäistä kertaa ravintolapäivään, itse asiassa vahingossa, kun olimme lauantaina 16.5. tyttöjen kanssa kannustamassa isiä Helsinki City Runilla.
Itä-Helsingin lähiöissä en ole juurikaan ravintolapäivän ravintoloihin törmännyt, mutta koska kerrankin olimme kantakaupungin läheisyydessä, oli tarjontaa runsaasti. Tosin oli jo myöhäinen iltapäivä, joten moni koju pisti jo pillejä pussiin, mutta jotain oli vielä jäljellä. Päädyimme Hakaniemenrannassa olevaan brasilialaista ruokaa tarjoilevaan kojuun.

Tarjolla oli paikanpäällä grillattua naudanlihaa ja perunasalaatin tapaista höysteineen. Oli oikein maistuvaa, niin minulle kuin esikoiselleni. Tosin ystäväni, joka oli meidän mukanamme, totesi, että häneltä olisi jäänyt syömättä noin raaka liha. Täytyy ensi kerralla ravintolapäivänä testata vaikka useamman kojun tarjonta.

Ensimmäisellä kerralla ravintolapäivästä kuullessani oli tosi innostunut, mutta sitten, kun niitä alkoi ollakin niin usein, hohto laantui. Tapahtuma on kuitenkin oikein hieno ja kaupunki+ruokakulttuuria virkistävä idea, joka pari kertaa vuodessa tuo varmasti paljon enemmän iloa kuin harmitusta tai hankaluuksia. Ja ainakin tuolla kojulla roskat kerättiin hienosti talteen, eikä mitään sotkua syntynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti